Производителят на спортна екипировка Адидас (Adidas) очаква продажбите и печалбата му

...
Производителят на спортна екипировка Адидас (Adidas) очаква продажбите и печалбата му
Коментари Харесай

Адидас залага на рециклирани продукти за ръст на печалбите

Производителят на спортна екипировка Адидас (Adidas) очаква продажбите и облагата му още веднъж да набъбнат през 2021 година, откакто през 2020-а приходите му се намалиха поради пандемията от ковид, съобщи ДПА. Миналогодишните продажби на Адидас възлизат на 19,8 милиарда евро (23,5 милиарда долара), което е спад с 16 % по отношение на 2019-а. Оперативната облага се е сринала със 78 % до 429 милиона евро.

Американският филиал Рийбок (Reebok) към този момент не е част от финансовите доклади на Адидас, откакто компанията реши да продаде затруднената марка.
Производителят на спортни артикули разгласи в средата на февруари, че има намерение да се концентрира върху подсилване на позицията на главната си едноименна марка на международния пазар, напомня Българска телеграфна агенция.

Компанията обяви и дълго чаканата стратегическа промяна, с акцент върху спомагателните доходи от устойчиви артикули и нов взор върху личния бранд на фона на проектите за продажба на дъщерното сдружение Рийбок.

До 2025 година облагите би следвало да набъбнат с 16-18 %, съобщи основният изпълнителен шеф Каспер Рорщед. Нетната облага през 2021 година би трябвало да доближи сред 1,25 и 1,45 милиарда евро, добави той. По думите му 90 на 100 от продуктите се чака да бъдат устойчиви откъм материали и произвеждане. Компанията възнамерява от 2024 година да употребява единствено рециклиран полиестер. Освен това Адидас ще влага още 1 милиард евро в тактиката си за онлайн продажби.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР